Jorthy Mokio ruilt KAA Gent voor Ajax

Jorthy Mokio ruilt KAA Gent voor Ajax

Jorthy Mokio zet op 16-jarige leeftijd alweer een nieuwe stap in zijn carrière. De talentvolle centrale verdediger maakte afgelopen seizoen met KAA Gent zijn debuut op het hoogste niveau, maar kiest nu voor de Nederlandse topclub Ajax Amsterdam. 

KAA Gent heeft er de voorbije maanden alles aan gedaan om Mokio langer aan de club te verbinden. Helaas wogen die inspanningen niet op tegen het voorstel vanuit Amsterdam. Toch is onze club trots om een toptalent aan Ajax te kunnen afleveren en we wensen Jorthy alle succes. 

"Ik wil KAA Gent bedanken voor de voorbije jaren. Ik heb veel te danken aan de opleiding die ik hier kreeg. Toen ik mijn debuut mocht maken in het eerste elftal beleefde ik een van de mooiste momenten in mijn leven. Nu zet ik de stap naar Ajax, maar Gent blijft in mijn hart." - Jorthy Mokio

Mokio werd als jonge knaap door KAA Gent opgemerkt bij KFC Merelbeke. Sinds 2021 speelde Jorthy op het Buffalo Talent Center, waar hij snel progressie maakte. In april dit jaar stond hij als 16-jarige aan de aftrap tegen STVV. Daarmee werd hij de op twee na jongste debutant in de geschiedenis van de Belgische eerste klasse. Mokio stond op de radar van alle Europese topclubs. Op zijn 16e moest hij zijn eerste profcontract tekenen en na lang wikken en wegen deed hij dat dus bij Ajax. 


#COBW #GENERATIEGENT