Welkom, Tiago Araújo!

Welkom, Tiago Araújo!

De Portugees Tiago Araújo is de nieuwste aanwinst van KAA Gent. Araújo is een 23-jarige linksachter die overkomt van de Portugese eersteklasser Estoril. Hij tekende in Gent voor 4 seizoenen.

Araújo genoot zijn jeugdopleiding bij de Portugese topclub Benfica. Vanaf zijn 19e speelde hij er voor het tweede elftal en 1 keer kwam hij in actie bij de hoofdmacht, tijdens een bekermatch in 2020.

In het seizoen 2021-2022 werd Araújo door Benfica uitgeleend aan FC Arouca, dat toen net gepromoveerd was naar de hoogste afdeling in Portugal. Na dat eerste seizoen in de Primeira Liga volgde een definitieve transfer naar Estoril, een andere eersteklasser.

Araújo zou twee jaar bij Estoril blijven en vooral afgelopen seizoen werd hij er een vaste waarde. De linksback speelde 68 matchen voor de eersteklasser, scoorde 4 keer en gaf ook 4 assists.

"Tiago is een linksachter die technisch zeer onderlegd is. Hij heeft een goeie linkervoet en is sterk in de passing. Zijn aanvallende kwaliteiten maken dat hij vanuit de linksbackpositie het tempo kan versnellen. Het is een speler met veel drive en passie." - Arnar Vidarsson, Manager Sports. 

Tussen zijn 15e en 21e werd Araújo ook geregeld opgeroepen voor de Portugese nationale jeugdploegen. Nu verlaat hij voor het eerst zijn vaderland voor een nieuw avontuur in Gent.

"Ik ben heel blij om voor KAA Gent te mogen spelen. Dit is een grote club waar de faciliteiten top zijn. Ik wil er alles aan doen om de doelstellingen van het team mee waar te maken. Let's go, Buffalo's!" - Tiago Araújo. 

Bem-vindo a Gante, Tiago!


#COBW #TRANSFER