UEFA, drank en drugs

UEFA, drank en drugs

In naam van de club willen we graag al onze supporters bedanken voor de clean sheet die we haalden bij de UEFA voor de wedstrijdorganisatie en voor het sportieve én respectvolle gedrag van onze supporters bij de Champions Leaguewedstrijden in de Ghelamco Arena. 

Deze clean sheet is volgens Dirk Piens (directeur Veiligheid en Wedstrijdorganisatie) quasi uitsluitend te danken aan jullie, de supporters. We willen als club dan ook iedereen bedanken voor het opvolgen van de directieven. We citeren dhr. Piens: "Jullie hebben getoond dat fanatiek supporteren en collectief uit de bol gaan, in Gent samengaan met sportiviteit en respect voor de tegenstander, zijn supporters, voor de eigen club en voor iedereen die meehelpt met de wedstrijdorganisatie."

U mag er zeker van zijn dat dit binnen de club erg gewaardeerd wordt. Een bomvolle Ghelamco Arena met een geweldige sfeer, door jullie gecreëerd, stuwde de ploeg al vele malen naar prestaties van hoog niveau.  Bovendien: met onze supporters kunnen we buitenkomen. Dat wordt opnieuw bewezen door de bevestiging dat we in Wolfsburg met zijn allen welkom zijn bij de lokale Irish Pub en dat we van daaruit in kolonne naar de Volkswagen Arena mogen trekken. Bedankt daarvoor.

Respect voor de vrijwilligers & nultolerantie voor spelbedervers

Maar we willen ook wijzen op andere onmisbare schakels in dit succes: onze vrijwilligers en suppoosten. Ze nemen indien nodig zelfs verlof om hier te kunnen zijn op wedstrijddagen. En dat enkel om uw welzijn, veiligheid en comfort tijdens de wedstrijd te garanderen. Vergeten we ook niet dat deze mensen dit doen voor een zeer beperkte vergoeding en dat ze bijna allen gedreven worden door een enorme clubliefde. Onze dankbaarheid en respect zijn dan ook op hun plaats. 

Een minderheid van 'supporters' blijken echter niet het nodige respect te tonen voor hen en/of  medesupporters en dat zullen we als club nooit tolereren. KAA Gent zal streng én snel optreden bij gevallen van (verbale) agressie, provocatie of ordeverstoring.

In het bijzonder richten we ons nu op drie specifieke aandachtspunten:

  • Bier gooien
  • roken op de promenade
  • drugsgebruik in het stadion.

Betreffende het biergooien hebben we eerder deze maand ons punt gemaakt: bier dient om te drinken, niet om mee te gooien. Wie met bier gooit, zal via onze camerabeelden geïdentificeerd worden en zal uit het stadion verwijderd worden. U kan er gerust in zijn, de man die onze beelden analyseert heeft haviksogen. Dat bewijst dit verhaal ten overvloede.

Ook tegen roken op de promenade zal opgetreden worden. Wie het niet kan laten, gaat even van de promenade naar de tribune en rookt daar zijn sigaretje. Zo hoeven niet-rokers niet mee te genieten van uw rookgedrag. 

Tot slot is, net zoals in de openbare ruimte, het gebruik van drugs in de Ghelamco Arena strikt verboden. Wie meent drugs mee te moeten nemen naar de Ghelamco Arena, kan daar dus beter van afzien. 

Voetbal is een feest en een gewaarschuwd m/v is er twee waard. Enkel wanneer we elkaar én de regels respecteren, kan dat zo blijven. Bedankt supporters om daaraan mee te werken, elke keer opnieuw.