Hein Vanhaezebrouck: 'Een reeks overwinningen neerzetten'

Hein Vanhaezebrouck: 'Een reeks overwinningen neerzetten'

Nog geen feestjes op de bus richting Gent dit seizoen. De landskampioen is dan wel ongeslagen buitenshuis, het kon nog nooit de volle buit meegrissen. Als het aan Hein Vanhaezebrouck ligt, komt daar dit weekend verandering in. “Het is tijd om een reeks overwinningen neer te zetten.”

De persconferentie is net begonnen wanneer Rami Gershon voorbij hinkt. “Op één kruk in plaats van twee”, lacht Vanhaezebrouck. “Zijn revalidatie gaat goed vooruit.” Ook voor de overige geblesseerden was er goed nieuws. “Soumahoro liep een blessure op aan de mediale band, maar de schade valt mee. Er is geen scheur, enkel een verrekking. We rekenen op een afwezigheid van twee tot vier weken. Johansson en Dejaegere revalideren buiten op het veld. Coulibaly liep een voetblessure op tijdens de training, hij is onzeker voor Waasland-Beveren.”

Vooraleer naar die partij vooruit te kijken, kwam Vanhaezebrouck nog even terug op het bekerduel met Eupen. “We leverden woensdag een prima teamprestatie af. Eupen droomde ervan om de kampioen een loer te draaien, maar eigenlijk kwamen we nooit in de problemen. Iedereen heeft zijn match gespeeld. Bovendien scoorden we drie keer, onze jongens hebben het dus fantastisch gedaan.” 

De Buffalo’s boekten zo een tweede overwinning op rij – een primeur dit seizoen. Vanhaezebrouck knoopt daar graag een verlengstuk aan vast. “Momenteel hebben we een knappe ongeslagen reeks, maar er zitten te veel gelijke spelen bij. Nu is het tijd om een serie overwinningen neer te zetten. Dat is niet evident op verplaatsing, maar het moet onze doelstelling zijn. We trekken naar Beveren om er de volle buit te pakken.”

Makkelijker gezegd dan gedaan, beseft de coach. “Het blijft een lastige verplaatsing. Voor eigen publiek pakt Beveren zelfs punten tegen de topploegen. Maar dat ze in hun laatste twee duels tien doelpunten slikten, zal wel een invloed hebben op hun speelstijl. Ik verwacht een gesloten tegenstander die zal teren op de counter. Ze zullen dus niet het spel maken en ons bij de keel grijpen.”

Beveren, dat is een tochtje met de bus van vijftig kilometer. Maandag wordt andere koek, want dan trekken de Buffalo’s naar Sint-Petersburg (2500 kilometer, red.). Maar volgens Vanhaezebrouck is zijn spelersgroep daar nog niet mee bezig. “Iedereen focust zich op onze eerstvolgende opdracht. Dat is karakteristiek voor deze groep. Kijk naar onze partij tegen Zulte Waregem, enkele dagen voor Lyon. Ook toen was iedereen scherp, maar slikten we een vermijdbaar doelpunt.”

Nog dit: Thomas Foket en Brecht Dejaegere kennen hun straf voor de rode kaart die ze kregen in de Champions League-wedstrijd tegen Lyon. Foket werd door de UEFA voor één speeldag geschorst en mist Zenit. Dejaegere kreeg twee speeldagen toegekend, hij mist de verplaatsingen naar Zenit en Valencia.

(JVDV)
Foto: Belga Image