Vooruitblik met Rudi Cossey

Vooruitblik met Rudi Cossey

Geen man die beter vooruit kan blikken naar het duel met Sporting Lokeren dan Rudi Cossey. De assistent-trainer van de Buffalo’s was zeventien jaar T2 van Lokeren én is vertrouwd met Georges Leekens. “Hij zal de nadruk leggen op een stevige defensieve organisatie”, voorspelt Cossey.

Kwam de late gelijkmaker tegen Oostende hard aan bij de spelersgroep?

“De groep heeft zich snel over die kleine ontgoocheling gezet. Toch was het zonde gezien het wedstrijdverloop. We waren dominant en kwamen weinig in de problemen. Dan is het pijnlijk als je toch twee punten uit handen geeft. Bovendien hadden we kunnen bewijzen dat die Europese duels geen invloed hebben op de competitie. Nu lijkt het alsof dat wel zo is.”

Wat dacht je een dag later toen je het nieuws van Bob Peeters vernam?

“Dat Lokeren ondanks hun overwinning in Westerlo toch Peeters ontsloeg, was voor mij een totale verrassing. Het maakt de opdracht voor ons alleen nog moeilijker, want iedereen zal zich willen bewijzen tegenover de nieuwe coach. Trouwens, ik weet als geen ander dat dit voor Lokeren dé wedstrijd van het jaar is. Een overwinning tegen Gent betekent dat hun seizoen al min of meer geslaagd is. Ik verwacht me dus aan een enthousiaste tegenstander.”

Kruip eens in het hoofd van Georges Leekens. Hoe gaat hij zijn eerste duel met Lokeren tactisch aanpakken?

“Ik ken Georges erg goed. Bij Club Brugge speelde ik onder hem en in Lokeren was ik zijn assistent. Hij is een trainer die in de eerste plaats uitgaat van een stevige defensieve organisatie. Daar zal hij, vrees ik, zeker de nadruk op leggen tegen ons. We zullen dus een muur moeten slopen. Het wordt zaak om geduldig te zijn en niet overhaast te werk te gaan. Zo niet, dreig je op een counter te lopen. Zelf zullen we onze momenten ten volle moeten benutten.”

Hoe wordt het voor jou om terug te keren naar de club waar je zeventien jaar aan de slag was als T2?

“Ik hoop dat de wrevel van afgelopen zomer ondertussen al een beetje gaan liggen is. Aan elke samenwerking kan er nu eenmaal een einde komen. Al besef ik dat er me vanavond niemand de drie punten zal toewensen. (lacht) Ach, in de voetbalwereld is er geen plaats voor sentiment. Zowel in de ene als in de andere richting. Het ontslag van Bob Peeters is daar het beste bewijs van.” 

Kijk tot slot eens terug op je beginperiode bij de Buffalo’s. 

“Mijn eerste maanden hier zijn geweldig meegevallen. De samenwerking binnen de staf verloopt prima en elke dag leer ik nieuwe dingen bij – zaken die in de toekomst zeker nog van pas zullen komen. Ik prijs me dan ook gelukkig dat ik momenteel met een toptrainer kan werken die het zo goed doet. Ook de spelersgroep is fantastisch. Elke dag wordt er keihard gewerkt door alle jongens.”

(JVDV)