Reacties na KAA Gent - KRC Genk

Reacties na KAA Gent - KRC Genk

Speeldag 12 - Jupiler Pro League - 27-10-2024 om 18:30 u

Geen feest in de Planet Group arena. KRC Genk toonde zich sterker over de hele lijn en neemt de drie punten mee naar Limburg.

Wouter Vrancken: "Ik miste vandaag lef en durf"

Mathias Delorge: "Een frustrerende wedstrijd"

Mathias Delorge slofte de mixed zone binnen. “Het was geen gemakkelijke wedstijd”, zuchtte de Limburger. "Het was een sterk Genk, waar we toch problemen mee hadden. We hadden nochtans een duidelijk plan – vanuit de organisatie de boel gesloten houden en in balbezit veel man op het middenveld proberen krijgen. Helaas kwam het er niet uit. Waaraan dat lag? Geen idee, dat is moeilijk te zeggen. Het liep gewoon minder vandaag. De durf aan de bal ontbrak, de coach heeft daar gelijk in.”

Natuurlijk hebben de Buffalo’s ook een Europese campagne in de benen – wisselen is vaker nodig dan bij de opponent. “Het lag volgens mij niet aan de vele wissels, het was gewoon een frustrerende wedstijd. De duels die moesten gewonnen worden, hebben we bijvoorbeeld gewonnen maar de tweede ballen waren dan weer voor hen. We zijn iets te weinig aan voetballen geraakt.”

De fiere leider deed dat wel, de Genkies zetten hun positie kracht bij. “We wisten hoe sterk ze zijn, maar dan nog moet iedere wedstrijd gespeeld worden. Uiteindelijk hebben ze hier verdiend gewonnen. Op zich is dat geen schade tegen de leider, maar we moeten er wel uit leren. De volgende wedstrijden, te beginnen met die in de beker, moeten we winnen, dat is duidelijk.” (RG)

Pieter Gerkens: "Onszelf in de voet geschoten"

“We toonden te weinig lef. Zeker in de eerste helft kwamen we er niet vaak uit. Na de 0-2 was het beter, maar toen was het natuurlijk wat te laat. Toen konden we wel meer de bal in de ploeg houden en kansjes creëren. Het probleem was dat we dat niet van in het begin van de match deden. Zo hebben we onszelf in de voet geschoten.”

Een verklaring – het was de vraag van de avond na deze topper. “De ingesteldheid zat een beetje fout. Misschien waren we wat vermoeid in het hoofd, ik heb er niet echt een verklaring voor. Het is enkel jammer dat we dat moeten constateren. Zeker omdat we na die 0-2 het gevoel hadden dat we de evenknie konden zijn en het geen kwaliteitsverschil is. Nu hebben we daar echter niet veel aan.”

Het Gents publiek, die was wel in topvorm. “Dat was fantastisch. De sfeer is geweldig als het stadion vol zit en het is aan ons om ervoor te zorgen dat dit vaker het geval is. Het lag volledig aan ons dat dit niet voor een boost zorgde. Het is alleszins veel leuker voetballen in zo’n vol huis.” (RG)


#COBW #GNTGNK #JPL