Persconferentie Zenit - KAA Gent

Persconferentie Zenit - KAA Gent

Hein Vanhaezebrouck was not amused met de opgelopen vertraging tijdens de vlucht: "Je probeert steeds alles zo goed mogelijk voor te bereiden en door omstandigheden waar je geen controle over hebt, lukt dat niet." De coach besloot er echter verder geen energie aan te verliezen: "Het is nu gebeurd, ik wil er ook niet over zeuren. Zolang we straks een goede nachtrust hebben, is er geen man overboord."

 

"Geen energie verliezen aan dat vluchtverhaal"

Hein Vanhaezebrouck: "De bedoeling was om deze middag voor de training nog wat te rusten en de jongens die niet op de lijst voor de Champions League staan,nog te laten trainen. Door die verplichte tussenstop in Vilnius, zullen we gewoon alles wat sneller moeten doen. Sneller eten, sneller trainen en daarna rap in bed."

Na de geslaagde opener tegen Lyon verwacht Vanhaezebrouck morgen een moeilijkere wedstrijd: "Uitwedstrijden in de Champions League zijn altijd een ander verhaal. Maar net als bij onze eerste wedstrijd komen we hier zonder schrik." 

Peter Vandenbempt stelde de vraag of Vanhaezebrouck na de uitoverwinning van Zenit in Valencia van mening veranderd was (Vanhaezebrouck stelde eerder dat hij liever geen Spaanse tegenstander wou loten gezien hij de Primera Division als de sterkste Europese competitie beschouwt- nvdr.). Na de vraag of Vandenbempt zelf de wedstrijd had bekeken (wat niet het geval bleek) vervolgde Vanhaezebrouck: "Zenit heeft enorm veel individuele kwaliteit, dat zag je ook tegen Valencia. Valencia domineerde de wedstrijd maar kreeg enkele furieuze tegenstoten die hen de das omdeden. Als ze morgen top zijn, wordt het moeilijk voor ons, maar zij hebben ook hun zwakheden die we zo goed mogelijk gaan proberen uitbuiten."

"Zij hebben Hulk, maar Laurent Depoitre is ook top"

Danijel Milicevic vatte de ingesteldheid van het team als volgt samen: "We zijn enorm gefocust en hebben het volste vertrouwen in de coach. Hij heeft altijd een perfect wedstrijdplan. We hebben de wedstrijden van Zenit geanalyseerd en kennen hun sterke punten, ook individueel. We zullen in de aanval oplossingen moeten zoeken want hun defensieve kwaliteiten staan buiten kijf. Als iedereen de taken van de coach goed opvolgt, gaan we het goed doen morgen." 

Over de lange vlucht: "Hopelijk voelt iedereen zich fit na die tussenlanding. Straks de laatste training en morgen The Big Game. We weten dat het hier moeilijk wordt, maar tegen Lyon hebben we vertrouwen getankt. Onze motivatie is enorm." 

Over zijn ploegmaat Laurent Depoitre en de vergelijking met Hulk wist hij het volgende: " Zij hebben Hulk en die is van wereldklasse, maar tegen Lyon heeft Laurent getoond dat hij voldoende kwaliteiten heeft om ook op dit niveau een hele verdediging aan de praat te houden. Tegen Lyon was hij top en hij verdient het dat de Europese media hem beter leren kennen."