Van de Wiel scoort voor onze jonge duivels bij U17

Onze jonge Duivels U17 hebben Zwitserland met 4-1 geklopt in het stadion van AFC Tubeke . Donderdag volgt een tweede wedstrijd.

De selectie van Bob Browaeys bereidt zich voor op de kwalificatiecampagne voor het EK 2017. De weg naar het EK verloopt via twee vierlandentornooien. Voor de eerste kwalificatieronde trekken de U17 eind oktober naar Cyprus, waar ze naast Cyprus ook Gibraltar en Wit-Rusland treffen. De eerste twee landen stoten door naar de eliteronde in het voorjaar van 2017. Dat is het laatste kwalificatietornooi voor het EK. De groepswinnaars en de tweedes plaatsen zich voor het Europees Kampioenschap, dat in mei plaatsvindt in Kroatië.

De voorbije twee seizoenen wisten onze U17 zich te plaatsen voor achtereenvolgens het EK 2015 in Bulgarije (halve finales) en het EK 2016 in Azerbeidzjan (kwartfinales). Nu is het de beurt aan de generatie-2000.

De wedstrijd tegen Zwitserland leverde vooral éénrichtingsverkeer op naar het Zwitserse doel.
Van De Wiel (KAA Gent) bracht België al na zeven minuten op voorsprong en via Bertaccini (KRC Genk) en Van Den Eynden (KV Mechelen) werd het nog voor rust 3-0. Vroeg in de tweede helft dikte Bertaccini aan tot 4-0, Zwitserland milderde nog tot 4-1 via Gonzalez (Manchester City FC).

Veel rust krijgen de jonge Duivels niet, want donderdag teffen ze Zwitserland een tweede maal, om 11u in de thuishaven van AFC Tubeke. Gratis toegang