Twee Jonge Buffalo’s op het WK U17: Dries Caignau en Steve Ryckaert

Twee Jonge Buffalo’s op het WK U17: Dries Caignau en Steve Ryckaert

Twee jonge KAA Gent-beloftes schrijven vanavond mee Belgische voetbalgeschiedenis. De Belgische U17 spelen vannacht om 12 uur tegen Zuid-Korea in de 1/8 finales van het WK voor min 17-jarigen. Tussen al dat jong geweld zitten ook twee Buffalo’s: Dries Caignau en Steve Ryckaert vertegenwoordigen er trots onze clubkleuren.

Onze twee jonge Buffalo’s schrijven dus komende nacht mee Belgische voetbalgeschiedenis. Geen enkele Belgische jeugdploeg deed immers ooit beter, zo sneuvelde zelfs de generatie Hazard-Benteke tijdens de groepsfase in 2007 (WK U17 in Zuid-Korea).

Daarom lijkt het ons het ideale moment om even de schijnwerpers te plaatsen op onze twee youngsters.​

Steve en Dries proficiat met jullie aanwezigheid op het WK!  Jammer genoeg hebben jullie nog geen speelkansen gekregen. Wanneer zien we jullie in actie?

Dries: "Dat hangt natuurlijk af van wat de trainer beslist, hij stelt de ploeg op. Natuurlijk hoop ik om hier speelminuten te maken, maar je moet altijd de trainer zijn keuze respecteren."

Steve: "Op zich is het al fantastisch om deel uit te maken van deze groep. Ik ben lang out geweest en vind hetl top dat ik bij de groep ben. Al hoop ik natuurlijk ook op speelminuten."

Wat is jullie persoonlijke doel tijdens dit WK?

Dries: "Onze eerste doelstelling was vooral doorstoten door de groepsfase en geschiedenis proberen schrijven, aangezien de generatie van Eden Hazard sneuvelde in de groepsfase in 2007.  Geen enkele ploeg deed ooit beter, wij dus nu wel."

Steve: "Speelminuten."

Wat heb je op voetbalvlak geleerd tijdens dit WK? Waren er soms moeilijke momenten, waar steek je veel van op?   

Dries: "Ik heb om dit moment nog geen enkele minuut gespeeld, dat is natuurlijk niet leuk, maar de trainer kan maar 11 spelers opstellen. Ook al start je op de bank of speel je niet, je moet altijd trachten de knop om te draaien in positieve zin."

Steve: "We spelen tegen sterke tegenstanders en alleen al daardoor leer je bij. Op training zie je dat we veel kwaliteit hebben. De lat ligt ook daar zeer hoog. En daar steek ik zéker veel van op."

Welk land maakte gedurende het toernooi het meeste indruk op jullie? Hebben jullie al een nieuwe Messi zien spelen?

Dries: "Vooral Mali. Ze zijn Afrikaans kampioen in onze leeftijdscategorie en was ik echt onder de indruk tijdens onze match tegen hen. De speler die mij het meeste opviel was Koita, hij is van '99 en dus een jaar jonger dan bijna alle spellers. Dat zegt toch al wat."

Steve: "We hebben tegen Mali, Honduras en Ecuador gespeeld. Mali vond ik heel sterk. Ze zijn ook Afrikaans kampioen. Dit toernooi is het allerhoogste voor onze leeftijdscategorie. Alle spelers hebben veel kwaliteiten."

Dat jullie talent hebben staat buiten kijf, kunnen jullie ook elkaars drie grootste kwaliteiten geven?

Dries: "Steve's grootste kwaliteiten zijn zijn kopbalsterkte, agressiviteit en één-tegen-één situaties."

Steve: "Ik denk aan Dries zijn snelheid, duelkracht en scorend vermogen."

Wie is jullie favoriete KAA Gent speler, naar wie kijken jullie op?

Dries: "Ik kijk vooral op naar Thomas Foket. Hij speelt op dezelfde positie als ik, heeft ook aanvallende krachten en hij infiltreert constant zoals ik zelf ook zoveel mogelijk probeer te doen, met of zonder bal."

Steve: "Rami Gershon. Hij is net als mij een grote, sterke centrale verdediger, maar is ook opbouwend sterk. Naar hem kijk ik wel op."

Wat willen jullie bereiken met KAA Gent?

Dries: "Dit seizoen wil ik vooral de groepsfase van de UEFA Youth League overleven. We hebben al bewezen dat we tegen Europese toppers kunnen winnen dus waarom niet dromen van meer?"

Steve: "Doorgroeien naar het eerste elftal. Dat is een eerste doel. Nadien wil ik graag prijzen winnen met Gent."

Wat is jullie grootste droom op sportief vlak?

Dries: "Mijn grootste droom in het voetbal is toch ooit is te mogen voetballen voor Manchester United. Op dit moment is mijn droom: WK-winst hier in Chili."

Steve: "Mijn grootste droom is grote trofeeën winnen zoals het WK of de Champions League."

Veel succes met jullie wedstrijd Buffalo's!