Fiere Buffalo op het motorcircuit

Fiere Buffalo op het motorcircuit

Zelfs buiten de stads- en landsgrenzen vinden we fiere Buffalo's terug. Zo ook op het motocircuit! Team Race Fanatixs #7 is onze ambassadeur in de motorsport en daar mogen we best fier op zijn.

Het indianenlogo stuwt voortaan dus niet enkel voetballers naar knappe prestaties op het grasveld, maar doet dat nu ook met motorijder Barrie "Buffalo" Botte op het circuit. In het BeNeCup-kampioenschap triomfeert het Race Fanatix Racing team met zijn exclusieve Buffalomotor, die ook het startnummer 7 draagt.

Hier zijn verslag over Race 3 Oss:

Het raceweekend zit er helaas al terug op maar veel tijd om te rusten krijgen we niet. Toekomend weekend mogen we alweer knallen op het Circuit van Mettet.

Terugkeren naar het circuit van Oss na mijn crash van twee jaar geleden, gaf een apart gevoel. We hadden dan op voorhand ook onze doelstellingen niet al te hoog gelegd.

We begonnen voorzichtig tijdens de eerste training en realiseerden een derde tijd. Beetje bij beetje kwam echter het vertrouwen terug. Dit bleek al snel resultaat op te leveren bij de tweede kwalificatie. De tijd na vier ronden was reeds voldoende snel om als eerste junior te kunnen vertrekken op de grid voor de race.

Race 1: Mijn startpositie aan de buitenkant van de grid was niet de ideaalste bleek al snel, want bij de eerste linker bocht werd ik binnendoor voorbijgestoken door twee juniors... Gelukkig kon ik snel aanpikken en eventjes de kat uit de boom kijken. In de vijfde ronde kon ik een plaatsje winnen en begon ik jacht te maken op de leider. Ook hem kon ik uiteindelijk nog inhalen, maar enkele bochten voor de finish werd ik uitgeremd en nam ik vrede met de tweede plaats.

Race 2: Deze keer was mijn start een pak beter en kon ik direct een paar seconden nemen op mijn achtervolgers. Een rode vlag situatie (crash on track), met een herstart tot gevolg kwam dus niet zo goed uit. Maar bij de herstart van de verkorte race over 5 ronden kon ik opnieuw een kopstart nemen. Ik kon mijn voorsprong goed controleren en behouden tot aan de finish. Twee jaar na mijn crash hier winnen was boven alle verwachtingen. Deze resultaten zorgen er dan ook voor dat ik de leiding neem in het kampioenschap met 9 punten voorsprong.

Met de kampioenstitel van onze Buffalo's als inspiratie en de overwinning in de laatste race van de dag, reed ik met veel plezier een ereronde met een wapperende Buffalo vlag.

 

Zelf de verrichtingen van Barrie volgen? Dat kan via de volgende kanalen:

http://motorsportspics.com/motorsportspics.com/race%20fanatixs.html

http://blog.motorsportspics.com/#category3