U9 winnen tornooi Benoit Thans

U9 winnen tornooi Benoit Thans

U9 winnen Benoit Thans Challenge

De U9 trokken met 2 ploegen naar de thuishaven van Bas-Oha Wanze voor de 14de editie van de Benoit Thans Challenge.

Het eerste ploegje van de Buffalo’s moest helaas ondervinden dat voetbalwetten ongenadig kunnen zijn. Niettegenstaande de poulewedstrijden werden afgewerkt zonder verliespartij en met slechts één (knullig) tegendoelpunt, waren deze jongens uitgeschakeld voor de beste 8. De 9de plaats lag in het vizier, maar de finale plaatsingswedstrijd heeft niet plaatsgevonden door de barre weersomstandigheden.

Het tweede Buffaloploegje zette in zijn poule zonder veel problemen Eupen, Beerschot en Westerlo opzij. In de 1/8ste finale waren de Buffalo’s de dominante ploeg tegen het Franse FC Metz maar de bal ging maar niet in het mandje. De reguliere speeltijd werd afgesloten met een scoreloos gelijkspel. In een ijzingwekkende penaltyreeks trokken onze jongens uiteindelijk aan het langste eind, onder meer door enkele opgemerkte reddingen van de Gentse goalie.

Zelfde scenario in de halve finale tegen de tweede aanwezige ploeg van Westerlo. Een wedstrijd waarin de Buffalo’s meerdere kansen kregen maar de bal maar niet tegen het net wou. Ook nu moesten strafschoppen uitsluitsel brengen en nu was het de tweede keeper van de Buffalo’s die met een spectaculaire redding de finaleplaats verzekerde.

In de finale wachtte Sint-Truiden en het was alsof onze jongens de doelpunten hadden opgespaard voor het einde. Bij de rust stonden de Buffalo’s 2-0 voor. STVV lukte nog even een aansluitingstreffer maar nog wat later legden onze jongens – steevast luid aangemoedigd door hun eerder uitgeschakelde ploegmakkers  - de 3-1 eindstand vast.

De Buffalo’s ontvingen hun mega-trofee uit handen van Benoit Thans en ex- Rode Duivel Gaetan Englebert. Ze overhandigden ook nog de prijs voor beste keeper van het tornooi aan het Gentse keepersduo.

Een mooie seizoensafsluiter voor alle spelers, staf en ouders!