KAA Gent wint opener in Merelbeke

Sportpark Molenkouter was het decor voor de eerste afspraak van de voorbereiding. De namiddagzon had plaats gemaakt voor lichte regen, maar dat weerhield het publiek niet om af te zakken naar het uitverkochte stadion van KFC Merelbeke voor deze oefenwedstrijd.

EERSTE HELFT

In de eerste helft duurde het even voor de Gentse dominantie een kans opleverde. Het eerste gevaar kwam na ruim 20 minuten toen Surdez op aangeven van Ayinde net naast tikte. Even later had Kums de (bijna) perfecte assist in huis voor De Vlieger, maar Tibe benutte de wenkende kans niet.

De openingsgoal hing in de lucht en kwam er ook. Na een splijtende pass door de verdediging van de thuisploeg mochten Surdez en Fernandez-Pardo alleen op de doelman af. De eerste bediende de tweede en de 0-1 stond op het bord. De twee deden dat tien minuten later nog eens over. Surdez kopte een voorzet tot bij Fernandez-Pardo, de 0-2 was na een intikkertje een feit.

Bijna had Fernandez-Pardo zijn hattrick te pakken. Surdez - alweer hij - legde de bal netjes af, maar de doelman redde het schot. Het duo vond elkaar wonderwel. Kort voor rust mocht Surdez het eens proberen op aangeven van Fernandez-Pardo, maar de Zwitser besloot te zacht. 0-2 bij de rust.

TWEEDE HELFT

Na de pauze stuurde Wouter Vrancken 11 andere spelers het veld op. Rustig meesterschap, zo kon het verloop van de tweede helft lange tijd samengevat worden. Na een harde knal van Hjulsager schoot Abdullahi de rebound over en Samoise zag zijn poging gered worden door de keeper.

Wat later was Samoise opnieuw gevaarlijk, maar het derde doelpunt van de avond kwam van Abdullahi. Lagae gaf een gemeten voorzet vanop links en de topschutter van Jong KAA Gent devieerde de bal knap in doel. Ook na de 0-3 bleef Samoise zoeken naar een doelpunt. Tot twee keer toe lag de doelman in zijn weg, maar Gandelman kon daar wel van profiteren om de 0-4 te maken.

Uiteindelijk werd Samoise toch beloond voor zijn inspanningen. Tien minuten voor het einde schilderde Lagae de bal op zijn hoofd en stonden de forfaitcijfers op het scorebord. Voor Lagae was het zijn tweede assist van de avond. 0-5 was ook de eindstand, een geslaagde eerste oefenwedstrijd voor onze Buffalo's.

Opstelling eerste helft: Roef (GK), Ayinde, Mitrovic, Watanabe, Fadiga, De Sart, Kums (C), Gerkens, De Vlieger, Surdez, Fernandez-Pardo

Opstelling tweede helft: Schmidt (GK), Vernemmen, Kandouss, Torunarigha, Lagae, Asselman, Gandelman, Hjulsager, Samoise (C), Abdullahi

Doelpunten: 27' Fernandez-Pardo 0-1, 37' Fernandez-Pardo 0-2, 74' Abdullahi 0-3, 78' Gandelman 0-4, 80' Samoise 0-5