Hein Vanhaezebrouck: 'Duels tegen Mechelen zijn altijd moeilijk'

Hein Vanhaezebrouck: 'Duels tegen Mechelen zijn altijd moeilijk'

Met de Champions League-loting achter zich, richt KAA Gent de pijlen weer op de competitie. En daarin willen de Buffalo’s maar wat graag hun perfecte thuisreputatie behouden. Zaterdag komt KV Mechelen op bezoek. “Mits winst kunnen we terugkijken op een goede competitiestart”, vindt Vanhaezebrouck.

De persbabbels bij KAA Gent zijn er vanaf nu met een ereburger. Hein Vanhaezebrouck werd donderdagavond immers gehuldigd in Menen. Al verandert dat niks aan de wekelijkse routine. Eerst het blessurenieuws dus. “Dejaegere had een klein scheurtje in de hamstrings. Ondertussen is dat al dicht, maar de partij tegen Mechelen komt te vroeg. Mitrovic revalideert individueel verder. Gershon moet volgende week een ingreep ondergaan aan de knie. Hij zal minstens twee maanden out zijn. Gelukkig beschikken we achterin over meer mogelijkheden dan vorig jaar. Dat stelt ons gerust.”

Dat betekent geen Rami Gershon bij de start van de Champions League. Vanhaezebrouck kwam nog eens terug op de loting. “Veel mensen zijn ontgoocheld dat er geen grote naam tussen zit. Het gevaar is dat iedereen daarom denkt dat onze poule haalbaar is. Maar zo simpel is het niet. Valencia is dan wel geen Barcelona of Real Madrid, toch zijn ze bijzonder sterk. Ook Zenit is een stevig elftal. Lyon, tot slot, is een degelijke ploeg. In de voorbereiding speelden we al enkele keren tegen een Franse tegenstander en deden we het goed. Daar moeten we ons dus tegen kunnen verweren. Maar laat ons eerst focussen op de partij tegen KV Mechelen. De Champions League is voor binnen twee weken.”

Hein vraagt, wij draaien. Zijn visie op de wedstrijd tegen KV Mechelen. “Duels tegen Mechelen zijn altijd moeilijk. Vorig jaar maakten we thuis pas in de tweede helft het verschil. En op verplaatsing werd het, dankzij een sterke Sels, 0-0. Ik vrees dat het opnieuw geen makkelijke opdracht wordt. Maar in de Ghelamco Arena moeten we steeds voor de drie punten gaan. Als we daar dit weekend in slagen, kunnen we spreken van een goede start.”

Als de landskampioen daarin wil slagen, zal het moeten scoren. Daar wrong het schoentje vaak in het seizoensbegin. “Op offensief vlak moeten we nog stappen zetten”, geeft Vanhaezebrouck toe. “Toch maak ik me niet ongerust, want we krijgen veel momenten waarop we kunnen scoren. Alleen benutten we die niet goed. Er hapert altijd wel iets. Zo maken we vaak de juiste keuze, maar staan we positioneel niet goed. Als we dat kunnen laten samenvallen, zullen we opnieuw meer scoren. Over onze achterhoede ben ik wel tevreden. Drie keer de nul houden op vijf wedstrijden is prima.”

Een onderdeel van die verdediging is Matz Sels. Het sluitstuk van de Buffalo’s werd deze week genoemd als kandidaat Rode Duivel. Bondscoach Wilmots gaf toch opnieuw de voorkeur aan Gillet. “Dat Matz in de preselectie zat, is een teken dat hij goed bezig is. Nu moet hij blijven werken en dan zal zijn moment bij de nationale ploeg wel komen. Of ik de beslissing van Wilmots begrijp? Het is niet aan mij om daarover te oordelen. Hij zegt me ook niet hoe ik mijn ploeg moet opstellen, hè. Wij blijven verder werken op onze manier.”

(JVDV)
Foto: Yves Masscho