Hongi ruilt KAA Gent voor Mainz

Hongi ruilt KAA Gent voor Mainz

Hyunseok Hong verlaat KAA Gent en verhuist naar de Bundesliga. De Zuid-Koreaan, die in Gent nog een contract had voor 1 seizoen, ondertekende een overeenkomst bij FSV Mainz 05.

"Hongi" kwam in 2022 naar Gent en vierde zijn debuut met een schitterende omhaal tegen KV Oostende. Hij bevestigde daarna zijn talent en hoewel hij vorig seizoen vaak afwezig was door onder meer de Asian Games en de Asian Cup, speelde Hong toch meer dan 100 matchen voor KAA Gent.

Twee jaar na zijn komst wil Hong nu andere lucht opsnuiven. KAA Gent deed er alles aan om zijn contract te verlengen, maar de middenvelder wil op zijn 25e een nieuwe stap zetten in zijn carrière. 

"Wij hebben een jaar lang geprobeerd om het contract van Hong te verlengen, maar hij verkoos om niet bij te tekenen. Uiteindelijk moet je dat respecteren en handelen in het belang van de club. Daarom hebben wij besloten om mee te werken aan zijn transfer, eerder dan hem na dit seizoen gratis te zien vertrekken. Nu maken we werk van zijn vervanging, we zijn daarop voorbereid." - Arnar Vidarsson, Manager Sports.

Bij FSV Mainz 05 speelt ook ex-Buffalo Andreas Hanche-Olsen. Vorig seizoen eindigde Mainz onderaan de middenmoot in de Bundesliga. De club speelde voor het laatst Europees in 2016-2017.

KAA Gent betreurt zijn vertrek, maar bedankt Hongi en wenst hem alle succes toe in Duitsland. 


#COBW #TRANSFER