"Deze uitslag doet plezier na afgelopen donderdag"

"Deze uitslag doet plezier na afgelopen donderdag"

Speeldag 9 - Jupiler Pro League - 29-09-2024 om 18:30 u

Goede generale voor Chelsea. Met 3-0 ging OH Leuven zonder al te veel moeite voor de bijl. Er is nog werk aan de winkel, maar KAA Gent staat mooi tweede in het klassement. Wouter Vrancken blikte tevreden terug op de gewonnen partij.

Wouter Vrancken: "Deze uitslag doet plezier na afgelopen donderdag. We brachten de juiste energie, voerden de omschakelmomenten goed uit en waren efficiënt."

Max Dean: "Clean sheet en drie punten waren het allerbelangrijkste"

Max Dean – the boy is on fire. Een nieuwe goal, een nieuw dansje. “Ja, en daar is op training echt op geoefend”, lachte de spits. Een nieuwe choreo zit niet meteen in de pijplijn. “Het duurt me normaal een maand om er eentje aan te leren. Geef me dus nog een maand”, grapte hij in sappig Engels. Donderdag nog een goal? “Hopelijk, dat is het doel“. Een brede smile volgde.

De perfecte voorbereiding op die topmatch tegen Chelsea was het. “De eerste helft hebben we gedomineerd, maar na de rust hadden we het toch wat lastig. Leuven is een goede ploeg, voor vandaag kon er nog maar één ploeg van winnen. Dat wilde dus zeggen dat we op ons best moesten zijn. De clean sheet – iedereen deed zijn verdedigende taken – en de drie punten zijn het allerbelangrijkste.”

Voor de jonge Engelsman moet de match in het thuisland extra speciaal zijn. “Mijn moeder en andere familieleden komen natuurlijk kijken. Ik speelde er al, maar toen was het zonder publiek. Een vol stadion zal nu een andere beleving zijn. Dit gezegd zijnde pak ik die match aan zoals alle andere: wij gaan naar daar om te winnen en de club fier te maken. Makkelijk wordt het wel niet”, lachte hij. “Heel die ploeg, incl. de bankzitters, is top en bovendien zitten ze in een erg goede vorm. Maar hopelijk werkt onze gameplan.” Mét toch een nieuw dansje? “No chance, het zal al een ingestudeerd dansje zijn.” (RG)

Noah Fadiga: "Ik zit in een goede flow en wil die zo lang mogelijk vasthouden"

Noah Fadiga - flair te koop, die jongen. Zijn doelpunt was daar een voorbeeldje van. “Ik zit in een goede flow en wil die zo lang mogelijk vasthouden”, glimlachte de scorende winger.  “Die viering? “Ik wist niet wat ik moest doen en wou zo gewoon nog wat meer lawaai van onze supporters horen. Voor de rest ligt daar niets achter, gewoon een uitbundige viering.”

Het begin van de match was ook uitbundig te noemen, na zijn doelpunt daalde de spektakelwaarde. “Een aardige wedstrijd, zou ik het noemen. Niet onze beste, maar ik zie het positief. Job done, drie punten. Dat is het belangrijkste en daar ben ik heel tevreden mee. De laatste weken tonen we ons ook heel efficiënt, met ook nog een derde doelpunt in het slotkwartier. Leuk voor de supporters en voor ons.”

De beloning is mooi: een gedeelde tweede plaats in de competitie. “Top, hé. We staan mee bovenaan. Dat was ons doel en met die behaalde drie punten is het ook bereikt. Zo is de Cercle-knop ook omgedraaid en kunnen we vooruitkijken.“

En of – uitkijken naar een Europese gala-avond. “Ik ben excited”, wond de jonge Fadiga er geen doekjes om. Heel de ploeg kijkt er naar uit. Zolang we in elkaar geloven… (onderbreekt zichzelf) Het zal zeker niet eenvoudig worden – dat weet iedereen –, maar ook al vinden sommigen het onmogelijk: in voetbal kan alles”, sloot hij af met een huizenhoog cliché dat nu wel hoopvol in de oren klinkt. “We gaan ons uiterste best doen.” (RG)


#COBW #GNTOHL #JPL