Julien De Sart ruilt Gent voor Qatar

Julien De Sart ruilt Gent voor Qatar

Sterren komen, sterren gaan: na drie seizoenen zwaait KAA Gent een van zijn meest geliefde spelers uit. Julien De Sart kreeg een niet te weigeren voorstel uit Qatar en trekt naar Al-Rayyan. 

Julien, die dit jaar 30 wordt, kwam in 2021 transfervrij naar Gent. Zijn spelinzicht, fluwelen crosspass en leiderschap maakten hem snel een onmisbare schakel op het middenveld. De komende jaren wilde KAA Gent het team verder rond hem uitbouwen. Julien geloofde in het sportieve project en tekende daarom eerder dit jaar nog een verbeterd contract voor vier extra seizoenen in Gent. 

"Hoewel het echt niet makkelijk was om deze beslissing te nemen, was het voor mijn toekomst en die van mijn familie onmogelijk om nee te zeggen. Ik vraag niet om mijn keuze te begrijpen, ik wil vooral dankjewel zeggen voor de drie ongelofelijke jaren in Gent. De Beker van België, de vele overwinningen tijdens de "Slag om Vlaanderen”, en de talloze Europese avonden blijven onvergetelijke herinneringen." - Julien De Sart

De beslissing om een belangrijke pion als Julien te laten vertrekken was ook voor KAA Gent niet evident. In een goeie verstandhouding tussen alle partijen werd finaal toch een akkoord bereikt. 

"Julien was voor ons een spilfiguur in het sportieve project dat we uitgetekend hebben. Daarom hadden we ook zijn contract verlengd tot 2028. Uit respect voor Julien en wat hij voor deze club betekend heeft, hebben we toch meegewerkt aan deze onvoorziene en totaal onverwachte transfer. Voor Julien was dit bod niet te weigeren. Hij zal gemist worden op en naast het veld." - Sam Baro, voorzitter KAA Gent. 

Julien De Sart speelde in totaal 143 wedstrijden voor KAA Gent. Hij maakte daarin 18 doelpunten en gaf 8 assists. Afgelopen seizoen werd hij door onze supporters verkozen tot winnaar van de Jean-Claude Bouvy Trofee, de prijs voor de meest verdienstelijke speler. (Lees verder onder de foto)

Julien, je blijft altijd een Buffalo en we kijken ernaar uit om je terug te zien, waar ter wereld je carrière je ook brengt. Ook bij Al-Rayyan zul je vast je stempel drukken. Merci voor alles en veel succes! 

In een brief aan de supporters neemt Julien uitgebreider afscheid. Lees die hier


#COBW #TRANSFER