Matias Fernandez-Pardo zet de stap naar Lille

Matias Fernandez-Pardo zet de stap naar Lille

Matias Fernandez-Pardo keert terug naar waar het voor hem begon en gaat voor Lille voetballen. KAA Gent en de Franse topclub hebben een akkoord bereikt over zijn transfer.

De pas 19-jarige aanvaller speelde in de jeugdreeksen al voor Lille. In 2020 kwam hij naar KAA Gent en via het Buffalo Talent Center kon hij doorstoten tot het eerste elftal.

Afgelopen seizoen liet Fernandez-Pardo zich vooral opmerken tijdens de Europe Play-Offs. In totaal maakte hij 10 doelpunten voor KAA Gent.  Zijn contract bij de Buffalo's liep nog tot 2026. 

"Er was heel veel interesse voor Fernandez-Pardo. We wilden hem enkel laten gaan voor een uitstekend bod en dat bod is er gekomen. Ook Matias zelf wilde de kans niet laten liggen om terug te keren naar de club van zijn jeugd. KAA Gent mag er trots op zijn dat het opnieuw een jeugdproduct langs de grote poort kan laten vertrekken. De komende dagen werken we verder aan onze kern, ook nog op inkomend vlak." - Arnar Vidarsson, Manager Sports. 

Met Lille zal Fernandez-Pardo in de Champions League spelen. Bij de loting kwamen onder meer Real Madrid, Liverpool, Juventus en Atletico uit de bus. We wensen Matias alle succes toe!


#COBW #TRANSFER