Jong KAA Gent wint van Dessel

Onze beloften van Jong KAA Gent hebben afgelopen zaterdag de drie punten thuis gehouden tegen Dessel Sport: het werd 3-1. Zo blijft het team van Thomas Matton mooi bovenin meedraaien.

De jonge Buffalo's begonnen sterk aan de wedstrijd. Ze controleerden het spel en zochten naar het openingsdoelpunt. Vijf minuten voor rust ging de bal op de stip nadat Abubakar Abdullahi foutief werd afgestopt. Tibe De Vlieger mocht de strafschop voor zijn rekening nemen en twijfelde niet, 1-0.

Nadien het hetzelfde scenario aan de overkant: net voor de rust ging de bal ook op de stip na een discutabele fase. De Desselse kapitein Hannes Smolders zette de 1-1 rustscore op het bord.

In de tweede helft moest Jong KAA Gent het spel een tijdje ondergaan, maar Dessel kwam niet tot kansen. Umar scoorde wél twee keer en heeft nu net als Abdullahi vier goals op de teller.

Opstelling: De Schrevel (GK), De Meyer, Soumah, Vernemmen (C), Ayinde, Van Den Bergh, De Vlieger, Mazouz, Vanderdonck (62' Vydysh), Abdullahi (85' Van Hoorick), Umar (90' Demetrius)

Doelpunten: 41' De Vlieger 1-0 (pen), 45' Smolders 1-1 (pen), 62' en 68' Umar 2-1 en 3-1