Zuur puntenverlies bij Club YLA

Een week na de knappe winst van onze mannen was het nu de beurt aan de KAA Gent Ladies om naar Brugge te trekken. Club YLA was de voorbije seizoenen een concurrent in de strijd om Play-Off 1. Het werd een zure 1-0-nederlaag na een evenwichtige wedstrijd.

Voor hoofdcoach Heleen Jaques was het een bijzondere match, want afgelopen seizoen was ze coach bij de West-Vlamingen. Jaques koos tegen Club YLA voor dezelfde elf als vorige week.

Onze Ladies begonnen sterk aan de wedstrijd en drukten de thuisploeg achteruit. Na 20 minuten werkte Nena Retsin van dichtbij de bal in het zijnet, rusten deden we met 0-0 op het scorebord.

Na rust kwam YLA beter uit de kleedkamer. Doelvrouw Riet Maes kwam een paar keer goed tussen, maar het doelpunt viel alsnog in de 85e minuut.

Zuur, maar de terugkeer van draaischijf Alixe Bosteels was wel een opsteker. De aanvallende middenveldster viel eind vorig seizoen uit met een scheur in haar meniscus.

Volgende week wacht ons een duel tegen RSCA Women, de titelverdediger in de Lotto Super League. Afspraak vrijdagavond om 20u30 in onze Chillax Arena. Hopelijk tot dan!