Ladies pakken meteen eerste driepunter

Ladies pakken meteen eerste driepunter

Vrijdagavond trapten we de Lotto Super League in eigen huis af tegen KRC Genk Ladies. Meteen een belangrijke match tegenover een rechtstreekse concurrent voor een Play-Off 1 plaatsje. Coach Heleen Jaques verraste en gaf meteen vertrouwen aan de jonkies. Beau Wispelaere en Fleur Heyman stonden voor de eerste keer aan de aftrap op het hoogste niveau. 

De wedstrijd bleef lang gesloten, tot Bey Temsamani neergehaald werd in de zestien. De bal ging op de stip. Van Britsom twijfelt niet en trapt de bal beheerst binnen. De goal zorgde voor meer ruimtes bij de Limburgers. Aan de rust was de stand 1-0.

In de tweede helft konden onze Ladies vaak dreigen richting het doel van de Limburgse doelvrouw. Na een rommelige fase kregen we ongelukkig de 1-1 binnen. Met enkele wissels en het Lotto Super League debuut van jeugdspeelster Len Braems en nieuwkomer Mare Laridon probeerden we de match nog naar ons toe te trekken. In de toegevoegde tijd ziet Helsen keepster Van Wijngaarde ver uit doel staan en lobt ze hem heerlijk binnen. Een heerlijk einde van een felbevochten eerste zege!


#COBW #KAAGENTLADIES