Vooruitblik met Benito Raman

Vooruitblik met Benito Raman

Benito Raman lijkt de juiste weg te zijn ingeslagen. Gedaan met ondoordachte uitspraken. Ook geen late uitstapjes meer voor een match. Het loonde: in Lokeren scoorde de spits zijn eerste velddoelpunt dit seizoen – en wat voor één! Raman hoopt die lijn te kunnen doortrekken tegen Leuven.

Vertel eens hoe belangrijk die treffer tegen Lokeren voor je was.

“Mentaal was het toch een opsteker. Maar nadien heb ik er niet de hele tijd over zitten praten. Dat is namelijk verleden tijd, voor mij telt nu enkel het duel met Leuven. Al moet ik toegeven dat het leuk is om mijn goal terug te zien. Je scoort toch liever op die manier dan met een intikker. Bij Gent was het zonder twijfel mijn mooiste. Hij komt in het rijtje met mijn doelpunt voor Jong België tegen Spanje en een vrije trap in de kruising met KV Kortrijk.”

Het brengt je totaal op twee treffers na dertien speeldagen. Je ambities lager hoger bij de start van het seizoen.

“Voor de start van de competitie droomde ik van de topschutterstitel. Die plannen moet ik door mijn eigen schuld opbergen. Nu wil ik vooral beter doen dan vorig seizoen. Toen scoorde ik acht keer en dat moeten er nu meer worden. Ik moest wel dertien speeldagen wachten op mijn eerste veldgoal, de volgende mag zeker niet zo lang uitblijven. Voor mij mag hij er dit weekend zelfs al komen. (lacht) Maar ik ga er zeker niet naar zoeken, want als je dat doet lukt het niet.”

Wat heb je al over jezelf geleerd dit seizoen?

“Ik heb een klik gemaakt: als ik niet speel, blijf ik werken. En wanneer mijn kans komt, wil ik ze ten volle grijpen. Zelfs al is dat tijdens een invalbeurt – vroeger had ik het daar vaak moeilijk mee. Ach, ik hoop dat ik nu vertrokken ben om een aantal wedstrijden op een hoog niveau te spelen. Het mag niet meer met pieken en dalen zijn zoals vroeger.”

Wil je tegen Leuven je plek afdwingen voor het Champions League-duel tegen Valencia?

“Ik ga dit weekend alles geven, maar denk tijdens de partij niet aan Valencia. Al zou ik liegen mocht ik beweren dat ik niet droom van een basisplaats in de Champions League. Tot nog toe speelde ik slechts dertig minuten in de drie Europese duels, dat wringt wel een beetje. Dus het is aan mij om de lijn van tegen Lokeren door te trekken. Dan is er een kans dat ik dinsdag aan de aftrap verschijn.”

Maar eerst is er de verplaatsing naar Leuven. Een plek waar je goede herinneringen aan hebt.

“Leuven is voor mij geen onbekend terrein. Ik stond er voor het eerst in de basis bij Gent en we werken er onze wedstrijden met de nationale belofteploeg af. Vaak kan ik nadien terugblikken op een prima prestatie. Hopelijk is dat dit weekend ook het geval.”

(JVDV)