4 - 1
FT
Vikingur
  • Jorgen Nielsen 13'

Nog voor de start van de Jupiler Pro League trokken de Buffalo's al naar de Planet Group arena voor een wedstrijd met inzet. Vikingur uit de Faeröer was de tegenstander in de tweede voorronde van de UEFA Conference League. Achterin werd het centrale duo Mitrovic - Watanabe geflankeerd door Fadiga en Fortuna. Op het middenveld was De Sart terug van de partij en de voorhoede werd gevormd door Surdez, Yokota en Gudjohnsen.

Vikingur metselde meteen een dubbele verdedigingsgordel, waar de Buffalo's aanvankelijk niet meteen gaten in vonden. Na een klein kwartier kregen de bezoekers een hoekschop en de bal belandde zowaar in de voeten van Nielsen, die langs enkele verdedigers raak trof (0-1). Hong en Yokota toonden zich bedrijvig rond de zestien en halfweg de eerste helft schoot Hong de gelijkmaker binnen (1-1).

Gent verzamelde voor rust nog een handvol kansen, maar de precisie ontbrak en doelman Reynatrod stond attent te keepen. In de tweede helft schakelde Gent een versnelling hoger en nu regende het kansen. Surdez zag zijn schot nog gepareerd, Gudjohnsen mikte in het zijnet en Fadiga zag een gekruist schot op de paal stranden. Op het uur brak Kums de ban, na een snelle één-twee met Hong miste hij niet (2-1).

Enkele minuten later werd Yokota foutief neergehaald in de zestien, De Sart bedankte met een droge knal in de rechterhoek (3-1). Fortuna was tweemaal dicht bij een treffer, maar vond Reynatrod op zijn weg. De doelman van Vikingur hield de score binnen de perken, maar ging in de slotminuut alsnog in de fout; Hij loste een voorzet van Brown op de lijn, waardoor Hong het makkelijkste doelpunt van zijn carrière kon maken (4-1).

Zo werd het uiteindelijk alsnog een comfortable voorsprong die Gent bijeen sprokkelde met het zicht op de terugwedstrijd in de Faeröer.