FT
  • Stefan Mitrovic 64'
  • Matias Fernandez-Pardo 69'
  • Max Dean 77'

Dankzij de 4-1 zege uit de heenwedstrijd trokken de Buffalo's met een ruime marge naar de Faeröer. Het sein voor Wouter Vrancken om een aantal nieuwe namen in de basiself te droppen. Schmidt mocht tussen de palen plaatsnemen, Samoise nam de rechterflank voor zijn rekening en Gerkens begon op het middenveld. Voorin bleef Yokota staan, maar nu kreeg hij Sonko en Fernandez-Pardo als spitsbroeders.

Net als in de heenwedstrijd eiste Gent het leeuwendeel van het balbezit op, maar raakte het aanvankelijk niet door het verdedigende blok dat in en rond de zestien kampeerde. Maar de thuisploeg probeerde er ook uit te komen, wat zelfs een schietkans voor Nielsen opleverde, maar Schmidt stond goed opgesteld. Pogingen van Fernandez-Pardo, Samoise en Gerkens kenden weinig succes in de stromende regen, waardoor beide ploegen zonder doelpunten richting kleedkamer trokken.

De tweede helft begon een pak aantrekkelijker, al kwam het eerste gevaar wel van de thuisploeg. Schmidt stopte Vatnhamar af en Nielsen kopte een hoekschop naast. Gent schakelde een versnelling hoger en de thuisploeg kreeg het moeilijk. Gerkens en Delorge mikten hun schoten nog net over, maar iets voorbij het uur knikte Mitrovic een scherpe hoekschop van Hong tegen de netten (0-1).

Amper een minuut later verdubbelde Yokota ei zo na al de voorsprong, maar vlak voor doel bleef zijn poging nog steken onder doelman Reynatrod. Het was slechts uitstel, want even later nam Fernandez-Pardo een pass van Hong goed mee en werkte netjes af (0-2). Debutant Max Dean stond een kwartier tussen de lijnen toen hij neergehaald werd in de zestien en zo een strafschop afdwong. Hij ging ook zelf achter de bal staan en trapte die strak en onhoudbaar in de rechterhoek (0-3).

Net als in de heenwedstrijd werd ook de return zo beslist met drie doelpunten verschil. Een vlotte kwalificatie dus voor de derde voorronde van de UEFA Conference League, met het Deense Silkeborg als tegenstander.