2 - 2
FT
  • Pedro Ganchas 61' OG
  • Max Dean 93'

In de derde voorronde van de UEFA Conference League streden de Buffalo's tegen het Deense Silkeborg voor een plek in de Play-off ronde, de laatste stap voor de groepsfase. Vrancken schoof wat met zijn pionnen en bracht zowel Brown als Fortuna aan de aftrap voor de linkerflank. Yokota verhuisde naar de bank, waar Vrancken geen beroep kon doen op Samoise en Fernandez-Pardo.

Na drie minuten zorgde de thuisploeg voor de eerste grote dreiging, maar Roef kwam goed uitgelopen om Sonne het schieten te beletten. Gent kampeerde wel vaak op de helft van de thuisploeg, maar kreeg niemand in stelling in de zestien. Silkeborg loerde op de counter en was bijna succesvol toen Adamsen door het centrum glipte en op doel af kon, maar Roef stond pal en kon het schot nog keren.

Op slag van rust kon Gudjohnsen gevaarlijk uithalen, maar het werd afgeblokt in hoekschop. Vroeg in de tweede helft ging de bal op de stip na een fout van Kums, Roef koos wel de goeie hoek, maar was niet opgewassen tegen de strakke bal in de linkerhoek (1-0). Op het uur kende Fortuna geluk toen zijn voorzet afweek op Ganchas en zo over de doelman in de verste hoek verdween (1-1).

Gudjohnsen kwam een teen tekort om een voorzet van Surdez binnen te glijden en aan de overkant kopte Nielsen van dichtbij voorlangs. De wedstrijd stevende af op een 1-1 eindstand af, maar twee Gentse invallers gooiden die nog overhoop. Dean kopte in minuut 93 een voorzet van Yokota tegen de netten en leek daarmee een prima uitgangspositie vast te leggen (1-2). In de 95ste minuut was er echter nog een hoekschop, waarbij Adamsen met een flinke dosis geluk de bal nog in de hoek kreeg (2-2). Alsnog een gelijkspel dus en nog alles te beslissen in de terugwedstrijd in de Planet Group arena.