3 - 2
FT
Silkeborg IF
  • Tonni Adamsen 33', 51'

Na een doldwaas slot in Silkeborg eindigde de heenwedstrijd onbeslist op 2-2, waardoor het nog alle kanten uit kon voor de kwalificatie voor de Play-off ronde van de UEFA Conference League. Vrancken sleutelde stevig aan zijn opstelling en dropte Gambor in de basis, naast Mitrovic en Watanabe. Voorin kreeg Gudjohnsen het gezelschap van Dean.

Na een wat aftastend openingskwartier was Silkeborg voor het eerst echt gevaarlijk, maar Fadiga troefde Adamsen nog af voor doel. Gudjohnsen kopte een hoekschop in de handen van Larsen en ook Dean ging tweemaal zijn kans, maar zijn pogingen werden telkens nog afgeblokt. Iets voorbij het half uur opende Adamsen - die ook in de heenwedstrijd al twee keer de weg naar doel vond - de score met een knappe deviatie achter het steunbeen (0-1).

Lang bleef die voorsprong echter niet staan, want Kums dwong Larsen eerst tot een goeie redding, waarna Dean de rebound wel binnen werkte (1-1). Gent nam nu duidelijk het heft in handen, maar Dean, Kums en Mitrovic kregen hun pogingen niet gekadreerd. De Buffalo's leken die lijn door te trekken na rust, maar na een strafschopfout van Fortuna mocht Adamsen naar de stip. Net als in Silkeborg trapte hij de elfmeter onhoudbaar binnen, zijn vierde doelpunt al in twee wedstrijden (1-2).

Gent moest nu minstens eenmaal scoren om de uitschakeling te vermijden en Delorge was er dichtbij met een plaatsbal naar de linkerhoek, maar Larsen haalde die er nog uit. Terwijl bij de bezoekers de ene na de andere speler met krampen te maken kreeg, drukte Gent Silkeborg terug op de eigen helft. Dean toonde zich nog eens gevaarlijk met een stevige uithaal, maar Larsen stond alweer paraat.

De Deense tank raakte steeds leger, maar ook de resterende minuten slonken zienderogen. Silkeborg leek de kwalificatie over de streep te trekken, maar daar beslisten twee invallers anders over. Brown stak prima door naar Gandelman en knalde in de 92ste minuut alsnog de gelijkmaker binnen (2-2).

Verlengingen dus en daarin leken de Buffalo's over de meeste reserves te beschikken. Fernandez-Pardo zette een knappe rush op en bediende Dean, maar zijn schot werd nog gepareerd door Larsen. In de tweede verlenging infiltreerde Fernandez-Pardo snel in de zestien en hij werd daarbij foutief onderuit getrapt. Een loepzuivere strafschop, maar scheidsrechter Munuera wees deze keer niet naar de stip en vreemd genoeg gaf ook de VAR geen krimp.

Brown gebruikte zijn snelheid tegen de moegestreden bezoekers en probeerde voor doel iemand te bereiken. Dean devieerde zo'n voorzet nog over, maar in de 118de minuut was het wel prijs. Gandelman nam de bal van Brown aan, draaide zich en trapte overhoeks binnen (3-2). Silkeborg was finaal alsnog geveld, de strafschoppenreeks kwam er niet en alle Buffalo's haalden opgelucht adem omdat de vroege Europese uitschakeling vermeden werd.