1 - 1
FT
  • Omri Gandelman 24'

Drie dagen na de trip naar Stamford Bridge stonden de Buffalo's al voor een nieuwe verplaatsing, deze keer naar STVV. Araujo startte voor het eerst in de basis en ook Gandelman kwam terug in de ploeg. Vooraan was het deze keer aan Dean om aan de partij te beginnen.

Tijd voor een studieronde was er niet, want de vlam sloeg al snel in de pan. Bertaccini kon centraal op doel af, maar Roef stond pal. Aan de overkant was het Dean die ervandoor ging, maar de teruggekeerde Patris kon nog net ingrijpen. Bertaccini was de gevaarlijkste man bij de thuisploeg en Roef moest twee keer gevat ingrijpen bij een laag schot en een stevige vrije trap.

Halfweg de eerste helft kopte Watanabe een vrije trap door tot bij de andermaal perfect gepositioneerde Gandelman, die van dichtbij raak kopte (0-1). Het antwoord kwam bijna van Zahiroleslam, maar die mikte een scherpe voorzet hoog de tribunes in. Ei zo na gingen de Buffalo's nog met een dubbele voorsprong rusten toen Surdez alleen op doel afstormde, maar hij trof de lat.

In het eerste kwartier na rust stak Surdez nog enkele keren de neus aan het venster, maar zijn afstandspogingen geraakten niet voorbij Kokubo. Daarna gingen de Truienaars voluit op zoek naar de gelijkmaker en Gent vergat te voetballen. Roef kwam gevat tussen op schoten van Ito en Brahimi en voorkwam zo dat de stand in evenwicht kwam.

Na 68 minuten moest hij zich toch gewonnen geven. Een stevig schot van Godeau kon hij nog afweren, maar tegen de rebound van Bertaccini was hij kansloos (1-1). In de slotfase leek er bij de thuisploeg nog net iets meer in de tank te zitten, niet onlogisch na een Europese verplaatsing. Brahimi ging nog twee keer op snelheid door, maar eerst Ito en daarna Roef voorkwamen dat hij de winnende treffer kon maken.