FT
Dender EH
  • Jordy Soladio 23'
  • Mohamed Berte 86'

Gent was de competitie goed gestart met een uitzege bij Kortrijk en wilde daar graag een vervolg aan breien voor eigen volk tegen promovendus Dender. Vrancken had enkele basispionnen rust gegund in de Europese midweekwedstrijd, maar startte nu terug met Surdez, Yokota en Gudjohnsen voorin, met daarachter Hong, Delorge en Kums. Fadiga en Brown namen de flanken voor hun rekening en Roef keerde terug in doel.

Dender startte energiek en zorgde via Ferraro en Soladio ook voor het eerste gevaar. Aan de overkant was Hong dicht bij de openingstreffer, maar een ultieme tackle verhinderde dat hij kon afwerken. Halfweg de eerste helft kon Soladio nog eens uithalen en deze keer caprioleerde de bal met een gelukje via Watanabe in doel (0-1). Brown en Delorge probeerden het vanop afstand, maar konden doelman Verrips niet verschalken.

Werk aan de winkel in de tweede helft en dat hadden de Buffalo's goed begrepen. Na amper twee minuten werkte Yokota een voorzet van Surdez tegen de netten (1-1) en Gent toonde zich nu wel dominant. Dender werd op de eigen helft teruggedrongen, maar in de zone van de waarheid ontbrak de beslissende pass. Uit stilstaande fasen volgde wel gevaar, maar Gandelman kopte een hoekschop naast En Verrips haalde een vrije trap van Gudjohnsen er nog uit.

De tijd begon te dringen en vijf minuten voor tijd kreeg Gent helemaal het deksel op de neus. Bij een schaarse tegenaanval kreeg Berte de bal in de zestien en hij schoot in de draai hoog in doel binnen (1-2). Een stevige klop voor de Buffalo's, die in de extra tijd nog twee kansen kregen via Gerkens, maar een gelijkmaker zat er niet meer in.