2 - 1
FT
  • Noah Fadiga 98'

Vier dagen na de zege bij Club Brugge trokken de Buffalo's opnieuw naar het Jan Breydelstadion, deze keer voor de inhaalwedstrijd van de vijfde speeldag tegen Cercle Brugge. Gudjohnsen kreeg de voorkeur op Dean en achterin stond Torunarigha opnieuw in de basis. Gandelman viel uit tijdens de opwarming en werd uiteindelijk in de basis vervangen door Gerkens.

Van bij de aftrap vloog Cercle erin met zijn intensieve hoge pressing, waardoor Gent moeilijk in de wedstrijd geraakte. Het veelvuldige balverlies werd wel gecompenseerd door goed verdedigend werk en heel wat slordigheden bij de thuisploeg. Zo bleef het gevaar in de eerste helft beperkt tot twee matige kopballen van Van Der Bruggen en Nunes en een afgeblokt schot van Gudjohnsen.

Dan had de tweede helft meer te bieden. Augusto kon al snel uithalen, maar Roef stond op de juiste plek. Ook Somers stak de neus aan het venster, maar Torunarigha gooide er zich nog tussen. Iets voorbij het uur was het bijna raak aan de overkant toen Surdez een vrije trap listig tot bij Ito speelde, maar zijn knal spatte uiteen op de onderkant van de lat.

Het bracht niet meteen beterschap in het Gentse aanvalsspel en bij Cercle kwam topschutter Denkey erin. Die vond zijn neus voor doelpunten terug en tikte een kwartier voor tijd een voorzet van Nazinho binnen (1-0). Een Gentse reactie bleef uit, al schoot Fadiga een aflegger van Gudjohnsen wel nog over. In de extra tijd werd balverlies opnieuw afgestraft, deze keer had Denkey wat geluk nodig, want zijn schot devieerde via Mitrovic in doel (2-0).

In de allerlaatste minuut knalde Fadiga een voorzet van Varela wel nog tegen de netten (2-1), maar er was geen tijd meer om nog voor een ultieme gelijkmaker te gaan. Een zure nederlaag waardoor Gent de kans liet liggen om alleen tweede te worden in het klassement.