1 - 1
FT
Antwerp
  • Tjaronn Chery 30'

De Buffalo's zetten de septembermaand in met een stevige topper tegen Antwerp in eigen huis. Vrancken koos voor dezelfde elf die op woensdag de kwalificatie verzekerden in de Conference League. Met de thermometer boven de 30 graden was het bakken en braden in de Planet Group arena, maar beide elftallen leken er wel mee om te kunnen. De eerste kans was voor Ondrejka, maar zijn volley ging naast. Gandelman was dicht bij de openingstreffer toen hij alleen op doel af mocht, maar Lammens stak er nog net een handje tussen. Enkele minuten later had de Antwerp-doelman echter geen verhaal tegen een geweldig afstandsschot van Kums, die vanop meer dan 20 meter strak in de linkerbovenhoek trapte, wat een beauty (1-0).

Ook Delorge ging zijn kans vanop afstand, maar Lammens haalde zijn schot nog uit de rechterbovenhoek. Chery probeerde het aan de overkant, maar Roef ging goed plat op zijn uithaal. Op het half uur kreeg hij een herkansing en deze keer mikte hij de bal in de linkerhoek (1-1). Het slot van de eerste helft stond nog bol van de gevaarlijke fasen, maar een doelpunt van Kerk werd afgekeurd wegens buitenspel en bij een snelle counter kon Surdez de uitgekomen Lammens wel omspelen, maar zijn inzet werd voor de lijn weggewerkt.

Na vijf minuten in de tweede helft kreeg Gent een uitgelezen kans op een nieuwe voorsprong toen Costa Fadiga aantrapte in de zestien. Lammens haalde de strafschop van Gudjohnsen echter uit de linkerhoek en hield de stand daarmee in evenwicht. Halfweg de tweede helft belandde een weggetrapte bal van Watanabe tegen de arm van Janssen en caprioleerde zo in doel, maar uiteraard ging ook dat doelpunt niet door. Beide ploegen bleven de aanval kiezen en het doelpunt kon aan beide kanten vallen. Lammens pakte een kopbal van Gandelman en een schot van Dean, Roef liet zich niet verschalken op pogingen van Chery, Doumbia en Udoh.

Kerk trof wel raak, maar net als voor de rust stond hij daarbij buitenspel, het derde afgekeurde doelpunt van Antwerp dus. Ondanks alle goeie bedoelingen werd er niet meer gescoord, waardoor het bij een billijke puntendeling bleef.