• Noah Fadiga 31'
2 - 0
FT
KV Mechelen

Na de interlandbreak pikten de Buffalo's de draad weer op in de Jupiler Pro League met een thuiswedstrijd tegen YR KV Mechelen. Mitrovic vormde met Watanabe en Gambor het hart van de verdediging, voorin kreeg Dean de voorkeur op Gudjohnsen.

Surdez toonde zich bijzonder bedrijvig in de openingsfase. Al na vier minuten werd zijn schot gedevieerd door Gandelman en doelman De Wolf kon alleen maar toekijken hoe de bal net naast ging. Twee minuten kende Surdez meer succes. Hij werd bediend door Delorge met een geweldige dieptepass en mikte de bal in een tijd in de linkerhoek (1-0). Nog een handvol minuten later ging Surdez nogmaals zijn kans, maar deze keer kon De Wolf nog redding brengen.

Mechelen probeerde met snelle tegenaanvallen terug te slaan en er was een uitstekende voetreflex van Roef nodig om Schoofs van de gelijkmaker te houden. Na een half uur zette Fadiga een zoveelste actie op vanop rechts en zijn uithaal verdween via de rug van een verdediger in doel (2-0). De bezoekers hadden geen antwoord klaar en schoten vlak voor rust nog eens dubbel in eigen voet. Na een gele kaart reageerde Van Cleemput gefrustreerd en keilde de bal op de grond, wat hem meteen een tweede geel opleverde.

Met tien man leek Mechelen een vogel voor de kat, maar ze kwamen nog bijzonder vinnig voor de dag. Een uithaal van Storm ging voorlangs, maar de grootste kansen op de aansluitingstreffer waren ongetwijfeld voor Schoofs en Pflücke, die beiden oog in oog kwamen met Roef, maar die wilde van geen wijken weten.

Gaandeweg raakten de bezoekers door hun beste krachten heen en Fadiga was nog dicht bij een tweede treffer na een knappe combinatie, maar Gudjohnsen mikte uiteindelijk naast. In het slot verzuimde Gent om de voorsprong nog verder uit te diepen. De wolf pakte pogingen van Varela en Delorge en helemaal in het slot werd een opwippertje van Fadiga nog voor de lijn gekeerd. Aan de uitslag veranderde het niks, Gent had de drie punten op zak.