• Andri Gudjohnsen 78'
3 - 0
FT
OH Leuven

Na twee opeenvolgende verplaatsingen naar Brugge stonden de Buffalo's voor hun derde wedstrijd in acht dagen terug in de eigen Planet Group arena. Kums en Gandelman waren nog steeds buiten strijd, waardoor er een basisplaats was weggelegd voor Ito en Vancsa, die daarmee zijn debuut maakte in de blauwwitte kleuren. In de spits kreeg Dean de voorkeur op Gudjohnsen.

Renato Neto kreeg voor de aftrap de handen al op elkaar en ook in de wedstrijd zelf was dat al snel het geval. Na negen minuten zette Brown voor naar Dean, die de bal in één tijd voorbij Leysen trapte (1-0). Een prima start van de wedstrijd en het werd vier minuten later nog mooier. Fadiga kapte Akimoto tweemaal genadeloos uit om vervolgens hard in de korte hoek binnen te knallen (2-0).

De bezoekers vonden geen antwoord op de knalstart van de Buffalo's en de storm ging wat liggen. Twee afstandspogingen van Surdez belandden niet binnen het doelkader, een stevige uithaal van Maertens deed dat wel, maar Roef kon pareren. Het was zowat het enige werk dat de Gentse doelman op te knappen kreeg in de eerste helft.

Na de rust kwamen de Leuvenaars beter voor de dag. Roef stond twee keer pal op schoten van Maertens en N'Dri. Surdez reageerde met een schot onder de lat, maar Leysen sloeg de bal nog weg. De daaropvolgende hoekschop belandde eveneens voor de voeten van Surdez, maar opnieuw had Leysen een prima reflex in huis.

Leuven bleef zoeken naar de aansluitingstreffer en Watanabe sprong Roef bij op de doellijn bij een schot van Akimoto. Een kwartier voor tijd kwam Gudjohnsen in de plaats van Dean en amper twee minuten later kopte hij een hoekschop van Gerkens gepast in de linkerhoek (3-0).

Daarmee werd de laatste hoop weggenomen voor de bezoekers en bijna kwam er nog een vierde bij, maar Araujo besloot op aangeven van Ito nog naast. De drie punten leverden Gent een gedeelde tweede plaats op in het klassement, een geslaagde generale repetitie voor de Europese verplaatsing naar Chelsea.