0 - 1
FT
LOSC Lille
  • Rémy Cabella 7'

De supporters konden al een eerste keer opwarmen in de Planet Group arena voor het nieuwe seizoen. Tegenstander van dienst in de fanmatch was de Franse topper LOSC Lille, dat vorig seizoen vierde eindigde in de Ligue 1. Wouter Vrancken posteerde Fadiga en Fortuna op de flanken, met op het middenveld het vertrouwde drietal De Sart, Kums en Hong. Voorin startte Gudjohnsen centraal, geflankeerd door Surdez en Sonko.

De bezoekers namen de beste start en kwamen al na zeven minuten op voorsprong. Een voorzet vanop links week af en belandde zo bij Cabella, die in de korte hoek raak schoot (0-1). Na een kwartiertje tekende Gudjohnsen voor de eerste Gentse tegenprik, maar hij kon onvoldoende bij de steekpass van Hong. Lille kon nog enkele keren dreigen, maar Roef was bij de pinken.

In het derde kwartier kwam Gent er beter door, maar een volley van Kums werd gepakt door Chevalier. De beste kans moest toen nog komen. Na een snelle aanval over de linkerflank kwam Kums in vrije schietpositie, maar Chevalier wist het schot nog te keren en hield hem zo van de gelijkmaker.

De tweede helft werd gekenmerkt door een hele resem wissels, wat het spel niet meteen ten goede kwam. Lille kwam er een aantal keer gevaarlijk uit, maar de Gentse defensie stond goed en gaf geen krimp. In het slotkwartier konden de Buffalo's nog aanspraak maken op de gelijkmaker, maar Gudjohnsen mikte naast en Mannone kon een uithaal van Tissoudali nog keren. Ook bij een schot van De Sart liet Mannone zich niet verschalken, waardoor de 0-1 op het scorebord bleef.